divendres, 19 de juliol del 2024

ARA FA 30 ANYS : ESTIU 1994

Col·lecció Guies de Gavà. AMG

L'oci nocturn a l'estiu es concentrava al voltant de les  sales de festa, on coincidien els turistes allotjats als  càmpings i els joves de la zona. 

La discoteca Tropical, la sala Silvi's, inaugurada l'any 1970 per l'empresari gavanenc Silvestre Falguera en un original edifici de planta quadrada i construcció piramidal, i la discoteca Tutankhamen (1976), ambientada amb motius de l'Egipte faraònic, completaven l'oferta discotequera. 

Aquestes sales es situaven en l'epicentre de la diversió. Hi van actuar artistes com Joan Manuel Serrat, Chavela Vargas, Peret, Guillermina Motta, Josep Guardiola o Lone Star, entre molts altres. Més tard seran els discjòqueis els que agafen el protagonisme punxant el que sona a les emissores de ràdio: encara molt de rock i pop d'influència anglosaxona, i a finals dels anys setanta entrava amb força, el funk i la música disco. 



🖋   Vanessa Rodríguez

divendres, 12 de juliol del 2024

GAVÀ MAR, UN ESPAI DE VACANCES, PLATJA I FESTA NOCTURNA



El boom turístic de finals dels cinquanta i principis dels seixanta havia impulsat la instal·lació d'una zona de càmpings resseguint l'autovia de Castelldefels. El Tres Estrellas , el Gavà, La Tortuga Ligera i l'Albatros acollien els visitants que arribaven buscant sol i platja. 

Apareixen establiments de restauració i lleure com el Gavamar, el Capri (1957), la Pineda, El Torreón, La Pava (1961), La Gaviota Dorada o el Tropical. 

L'obertura de l'avinguda Bertran i Güell (1960) facilita els desplaçaments de les famílies cap al barri de mar per passar-hi un dia de platja, fer un pícnic sota els pins o dinar a les terrasses.


📷 Vista general del restaurant i la benzinera de l'area de serveis de La Pava, a l'autovia de Castelldefels, a inicis dels anys setanta. Autor i fons: Pere Marrugat. AMG  
 

🖋   Vanessa Rodríguez