diumenge, 10 de juliol del 2011

DIADA DE SANT CRISTÒFOL, PATRÓ DELS AUTOMOBILISTES


AMG. Colecció Pepita Coll. Autor desconegut




















A Gavà, la festivitat de Sant Cristòfol va començar a celebrar-se al final dels anys quaranta, tot organitzant una acte senzill que se centrava bàsicament en la benedicció dels vehicles motoritzats de la vila. Els primer anys, com que poca gent tenia cotxe propi, hi participaven els taxistes Aleu, Pepito i el Francès, i els transportistes amb camions i furgonetes; també s’hi veia alguna moto amb sidecar o sense.

Ben entrats els cinquanta, i sobretot els anys seixanta, la diada gaudia d’una participació molt més massiva. Els vehicles formaven una llarga corrua i s’anava avançant lentament fins arribar davant del temple parroquial, on el conductor s’aturava perquè el mossèn beneís l’automòbil. Aquell dia tots els autos lluïen ben nets, ja que el dia abans el propietari s’havia dedicat a netejar-lo amb cura. A més dels propietaris dels vehicles, els vailets gaudien enormement de la festa, ja que tenien l’oportunitat de veure diversos models de cotxes a la vegada, cosa que a l’època no succeïa sovint, i aprofitaven per comentar-ne les característiques, tot fent especial atenció a la potència i a la velocitat de cada vehicle”.


Mireia Valentí
Del llibre: L’Abans, editorial efadós, 2002

2 comentaris:

  1. Bona nit,

    La fotografia de la Pepita Coll te un texte erròni.
    No és un 1.500 sino un 1.400 c i no són els anys '50, es el '64.

    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies per la puntualització. Ja està corregit i hem pres nota. Passant el cursor per sobre la imatge veuràs el nou text.

      Salutacions

      Elimina