divendres, 24 de juliol del 2020

EL 23 DE JULIOL DE 1960 UNA GRAN ESTRENA A GAVÀ, “MÁS ALLÁ DE RÍO GRANDE”, AMB ROBERT MITCHUM I JULIE LONDON COM A PROTAGONISTES.


AMG. Fons Jaume Mitjans. Any 1960

“Más allá de Río Grande” és un western estatunidenc protagonitzat per un dels galans de l’època, Robert Mitchum (“El Dorado”, “Camino de Oregón”, “Río sin retorno”, etc.) i l’actriu i cantant Julie London (“El hombre del Oeste” i “Más rápido que el tiempo”).

L’acció té lloc a la frontera entre Texas i Mèxic. Un texà, fugint de la persecució en el seu país per venjar la mort del seu pare, es queda a Mèxic per evadir la justícia. Comerciant d’armes, segueix traficant per al governador Castro, però la situació es complica quan, en tornar a Texas per vendre les armes, és ferit en una batuda. A partir d’aquí tot canvia...

La pel·lícula va ser projectada en tecnicolor al Centre Cultural de Gavà. El nom original és “The wonderful country” i la va dirigir Robert Parrish, Oscar al millor muntatge per “Cuerpo y Alma” l’any 1947, i que va formar part de l’elenc de directors de la producció de “Casino Royale”. Va ser rodada íntegrament a Mèxic, als estats de Guanajuato, Sonor, Chihuahua i Durango.

Espanya, entre els anys 50 i 60, va començar a ser escenari de moltes pel·lícules estrangeres. Almeria, amb els seus paisatges, va ser lloc de rodatges importants i amb aquesta nova situació el turisme va augmentar a la zona. D’altra banda, la gent que vivia a les proximitats va poder treballar en la construcció de decorats i participar activament en escenografies.

No era estrany trobar-se pels carrers d’aquesta ciutat protagonistes de films com Sean Connery, Orson Welles, Claudia Cardinale o Clint Eastwood. Això sí, atès el moment polític que vivien, no es podia oblidar que encara tenien restriccions i que s’havien de seguir unes pautes en relació amb temes polítics, religiosos i morals.

Podeu veure una petita ressenya de la pel·lícula (versió original) en aquest enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=zOh0PSY4CNc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada