dilluns, 16 de gener del 2023

AVUI TOCA CUINAR ... RECEPTA DE CROQUETES DE GUATEQUE

🍴 Coincidint amb el Dia Internacional de la Croqueta, volem compartir amb vosaltres aquesta recepta de cuina de l'any 1967. És de la col·lecció "Waly", de Creaciones Eva, del fons documental  Maria Cardona, i,  concretament, commemorant aquest dia les croquetes guateque.

 


Les croquetes s'han convertit en un menjar exquisit a totes les llars. Però, què en sabem del seu origen?Podríem dir que el nom ve del francès "croquer" i de la seva variant "croquette" (cruixent).


Històricament, la primera recepta publicada de croquetes apareix l'any 1691 a França de la mà del cuiner François Massialot, un xef reconegut que va ser cuiner del duc d'Orleans, entre d’altres. Aquestes croquetes estaven fetes amb porcions d’una mescla de carn picada, ou, trufa i herbes, que, una vegada arrodonides, es passaven per ou, pa ratllat i es fregien a la paella. L'any 1812, al nostre país ja apareixen les croquetes en un dinar de les tropes angleses que venien a alliberar-nos de Napoleó. En mig d'un país en revolució, les croquetes feien la seva aparició.


La primera recepta espanyola de croquetes, inclosa en un llibre de cuina, va aparèixer l'any 1830. Eren totalment diferents de les que coneixem actualment. Estaven fetes d'arròs amb llet, s'arrebossaven dues vegades i es fregien. Eren servides com a postres.


Cal dir que hem avançat en aquest sentit i ara disposem d’un ampli ventall de sabors i formats de croquetes, que són una de les estrelles principals a les nostres cuines.


Per això, ara toca gaudir d'aquest moment culinari. 
 Voilà croquettes!



M. Carmen Carbonero
Arxiu Municipal de Gavà


Per saber-ne més: Elcorreo.com” i “elcomidista.elpais.com”, 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada