diumenge, 20 de setembre del 2020

CRIDA DE L'ASSOCIACIÓ AMICAL MAUTHAUSEN PER LOCALITZAR FAMILIARS DEL GAVANENC JOSEP CASTEJÓN PÉREZ

L’associació Amical Mauthausen inicia una campanya de recerca de familiars de deportats que van néixer o van residir en poblacions de la comarca del Baix Llobregat.
 
L’objectiu és preparar un gran homenatge a aquells lluitadors per la llibertat i és imprescindible la participació de les seves famílies. L’Associació ha sol·licitat la nostra col·laboració per localitzar familiars del veí de Gavà Josep Castejón Pérez.
 
Josep Castejón va néixer a Barcelona el 27 d’octubre de 1901. Casat amb Ana Martos Meca, vivien al carrer de Pi i Margall. Militant de la CNT, va ser regidor de Treball de l’Ajuntament de Gavà l’any 1936. Es va exiliar a França, on fou detingut pels nazis i enviat a l’Stalag V-D de Strasbourg per ser interrogat. El 13 de desembre de 1940 va ser deportat a Mauthausen i el 20 d’octubre de 1941 traslladat al camp de Gusen, on va morir el dia de Nadal de 1942. Tenia 40 anys. 
 
Si sou familiars de Josep Castejón, coneixeu algun familiar o disposeu d’alguna dada, poseu-vos en contacte amb nosaltres a l’adreça electrònica chc@gava.cat. Feu constar al tema: Deportats Gavà.
 
Gavà Drets Humans: https://www.facebook.com/gavadretshumans/ 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada