divendres, 8 de maig del 2020

El FESTIVAL INTERNACIONAL DE TITELLES DE GAVÀ

 

Aquest cap de setmana estava previst celebrar la 30a edició del Festival Internacional de Titelles de Gavà, però les circumstàncies especials provocades per la covid-19 faran que s’hagi d’ajornar fins a l’any que ve.

L’origen del festival l’hem de buscar en la bona acollida de les Festes de Primavera que el Grup Rialles de Gavà organitzava cada any quan arribava el bon temps, tot just acabada la programació estable de teatre.

Així doncs, d’aquelles festes monogràfiques de circ, titelles, pallassos i animació, l’any 1991 en va sorgir el projecte del Festival. Va ser una iniciativa compartida des de l’inici amb l’Ajuntament amb la finalitat d’omplir de titelles els carrers i places de Gavà durant tot un cap de setmana del mes de maig. Des del 1995, el Grup Xarxa Gavà —abans Rialles—, conjuntament amb el nostre consistori, ha seguit fent créixer el Festival. El teatre de titelles permet el mestissatge de formes i de tècniques de manipulació, i es barreja fàcilment amb altres arts escèniques com ara la dansa, el teatre d’actors i el teatre amb objecte. Per això, el titella és un element didàctic de primer ordre i permet expressar, amb plenitud, el respecte a la diversitat cultural. La filosofia del Festival és apropar el teatre de titelles d’arreu del món a la ciutadania de Gavà, amb especial atenció als més petits, i esdevenir tot un referent per als professionals.Festival.

Al llarg dels anys hi han participat més de 260 companyies vingudes de tot el món —França, Itàlia, Alemanya, Suècia, Anglaterra, Xile, Txèquia, Polònia, Bulgària, Grècia, Mauritània, Argentina, Bèlgica, Portugal, Marroc, Vietnam, Burkina Faso, Japó, l’Índia, Mèxic, Brasil, Colòmbia, Mali, Rússia—, així com de moltes de les comunitats de l’Estat espanyol.

El fet que enguany no puguem gaudir del Festival i de la programació estable  d’espectacles familiars a l’Espai Maragall i als diferents indrets de la ciutat, no vol dir que La Xarxa no continuï activa. Per seguir mantenint el vincle, i que els nens i les nenes puguin seguir gaudint dels espectacles, ha  creat una plataforma digital en format de càpsules d’uns 20 minuts cadascuna: #TeatreEnFamiliaOnline. Durant els dies 8, 9 i 10 de maig, en aquest canal de Youtube s’hi podrà trobar la primera càpsula relacionada amb el Festival de Titelles. #TeatreEnFamiliaOnline continuarà amb noves càpsules fins que sigui possible assistir al teatre amb normalitat.

GRUP XARXA GAVÀ


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada